Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag zöld spárga
- ½ csomag fehér spárga (elhagyható)
- 2 db krumpli
- só, bors
- 800 ml zöldségalaplé
- 1 tk citromlé
- 1 ek vaj
- 1 csokor friss snidling
A tálaláshoz
- 4 db főtt tojás
Spárgafőzelék
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag zöld spárga
- ½ csomag fehér spárga (elhagyható)
- 2 db krumpli
- só, bors
- 800 ml zöldségalaplé
- 1 tk citromlé
- 1 ek vaj
- 1 csokor friss snidling
A tálaláshoz
- 4 db főtt tojás
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A spárga fás végét levágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Ha maradt egy kis fehér spárgátok, mint nekem, akkor annak a külső rétegét egy zöldséghámozóval leszedjük, mert ha nem, akkor keserű lesz. Ezt is 1 cm-es darabokra vágjuk. A spárgák zsenge végeit és még néhány darabot félreteszünk (ez a mennyiség kb. ⅓-a), a többit pedig a hagymával és a kis kockákra vágott krumplival kicsit megfonnyasztjuk az olajon.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd leturmixoljuk, és mehet bele a citromlé és a vaj. Visszarakjuk a tűzre, beledobjuk a félretett spárgát, a snidlinget, és még 3 percig főzzük. Főtt tojással tálaljuk.
Ha tetszett a spárgafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!