Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- olívaolaj
- 1 kg krumpli
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 4 fej fokhagyma
- 100 ml tejszín
- 2 ek ecet
A fűszeres pirított mandulához
- 3 ek olívaolaj
- 4 ek szeletelt mandula
- só
- 2 tk Cayenne-bors
- 1 tk fokhagymapor
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- olívaolaj
- 1 kg krumpli
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 4 fej fokhagyma
- 100 ml tejszín
- 2 ek ecet
A fűszeres pirított mandulához
- 3 ek olívaolaj
- 4 ek szeletelt mandula
- só
- 2 tk Cayenne-bors
- 1 tk fokhagymapor
A sült fokhagymás burgonyakrémleves elkészítéséhez a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban, egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és rádobjuk a hagymára. 1-2 percig pároljuk, megszórjuk füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje.
Felforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük a lángot, és fedő alatt puhára főzzük. A fokhagymákat egyesével alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha a krumpli megfőtt, belenyomkodjuk a sült fokhagymát, leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, majd az ecetet.
Közben elkészítjük a pirított mandulát: egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a mandulát, és 1-2 percig pirítjuk. Elzárjuk, sózzuk, megszórjuk Cayenne-borssal és fokhagymaporral. A fűszeres pirított mandulával tálaljuk a sült fokhagymás burgonyakrémlevest.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: kb. 40 perc
- Összesen: kb. 70 perc
Ha tetszett a sült fokhagymás burgonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!