Hirdetés
Karácsonyi menü

Sültzöldség-püré

Hozzávalók

4
főre
+
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
3 db édesburgonya
1 fej karfiol
2 fej hagyma
2 szál zellerszár
3 ek olívaolaj
2 tk kakukkfű
só, bors
½ dl száraz fehérbor
3 dl alaplé
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sültzöldség-püré

Ha már a világon minden főzeléket, pürét és turmixot kipróbáltatok, akkor segítünk, mert talán mégis van még egy, amit még csatasorba állíthattok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
3 db édesburgonya
1 fej karfiol
2 fej hagyma
2 szál zellerszár
3 ek olívaolaj
2 tk kakukkfű
só, bors
½ dl száraz fehérbor
3 dl alaplé
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A zöldségeket nagyjából azonos méretű, nagyobb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük, majd 2 tepsire tesszük őket, egyenletesen eloszlatva (ne legyenek egymáson, csak egymás mellett). Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd a fóliát levéve további 10 percig sütjük. 

Ezután egy lábasba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk egy kis borral, hozzáöntjük az alaplevet is, és forrásig hevítjük. Ezután botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, és kész is.

Ha tetszett a Sültzöldség-püré receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások