Hozzávalók
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3 db édesburgonya
- 1 fej karfiol
- 2 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk kakukkfű
- só, bors
- ½ dl száraz fehérbor
- 3 dl alaplé
- 80 g vaj
Sültzöldség-püré
Hozzávalók
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3 db édesburgonya
- 1 fej karfiol
- 2 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk kakukkfű
- só, bors
- ½ dl száraz fehérbor
- 3 dl alaplé
- 80 g vaj
A zöldségeket nagyjából azonos méretű, nagyobb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük, majd 2 tepsire tesszük őket, egyenletesen eloszlatva (ne legyenek egymáson, csak egymás mellett). Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd a fóliát levéve további 10 percig sütjük.
Ezután egy lábasba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk egy kis borral, hozzáöntjük az alaplevet is, és forrásig hevítjük. Ezután botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, és kész is.
Ha tetszett a Sültzöldség-püré receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!