Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zacskó Bonduelle sütőtökös zöldségkeverék
- 750 ml víz
- 1 tk kurkuma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk gyömbérpor
- só, bors
- 100 ml tejszín
A pesztóhoz
- 100 g hántolt tökmag
- 100 ml olívaolaj
- ½ db lime leve
- ½ csokor petrezselyem
- 3 levél friss bazsalikom
- 1 szál menta
- 75 g parmezán reszelve
A levesbetétekhez
- 8 szelet érlelt sonka
- 150 g parmezán reszelve
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zacskó Bonduelle sütőtökös zöldségkeverék
- 750 ml víz
- 1 tk kurkuma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk gyömbérpor
- só, bors
- 100 ml tejszín
A pesztóhoz
- 100 g hántolt tökmag
- 100 ml olívaolaj
- ½ db lime leve
- ½ csokor petrezselyem
- 3 levél friss bazsalikom
- 1 szál menta
- 75 g parmezán reszelve
A levesbetétekhez
- 8 szelet érlelt sonka
- 150 g parmezán reszelve
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon egy lábosban dinsztelni kezdjük. Amikor összeesett, ráöntjük a sütőtökös zöldségkeveréket, és 5-8 percig kavargatjuk, majd fűszerezzük, felöntjük vízzel, alaposan elkeverjük. Majd további 5-10 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A sonkát mindkét oldalán alaposan megpirítjuk.
A reszelt sajtból chipset készítünk: vékony rétegben a száraz serpenyő aljára halmozzuk, lassú tűzön elkezdjük olvasztani. Amikor összesült és már nem folyik, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A pesztó összetevőit egy aprítóban összezúzzuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá olajat, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl folyós.
A levest botmixerrel pürésítjük, majd további pürésítés mellett tejszínt adunk hozzá, hogy totálisan krémes állaga legyen. A tálalásnál a pesztóból halmozunk a tányér aljára, erre kerül a leves, a sült sonkát rámorzsoljuk a tetejére, és a parmezánropogóst is mellé kínáljuk.