Hozzávalók
- 1.8 kg marhahús, vegyesen borda, lapocka és lábszár
- 2 db nagy velőscsont
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej zeller és zellerzöld
- 1 fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g házi csigatészta
- 1 tk szemes bors
- 1 ek só
A kedvenc húslevesünk
Hozzávalók
- 1.8 kg marhahús, vegyesen borda, lapocka és lábszár
- 2 db nagy velőscsont
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej zeller és zellerzöld
- 1 fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g házi csigatészta
- 1 tk szemes bors
- 1 ek só
A húst és a csontokat feltesszük hideg vízben főni és nagy lángon felforraljuk, de a forrást követően csak 1-2 percig főzzük, majd a főzővizet leöntjük róla és a húsokat hideg vízben lemossuk. Ezt követően összesen 7 liter hideg vízben feltesszük újra főni a húsokat és a csontot, de immár nem forraljuk, hanem csak gyöngyözni hagyjuk.
Sózzuk, majd ha a leves felhabzik, egy szűrővel a keletkezett habot leszedjük a tetejéről. A szemes borsot beledobjuk és legalább 2 órán át így főzzük. Ekkor beletesszük a megmosott hagymát héjastól, a zellerlevelet és a meghámozott és ízlés szerint felvágott zöldségeket. Még 1 órán át főzzük, megkóstoljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Házi csigatésztával tálaljuk.