A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 400 g pecsenyekacsamell-filé
- 1 ek kacsazsír
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 mk paradicsompüré
- só
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 db citrom
- 1 csokor tárkony
- 1 ½ l szárnyasalaplé
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál petrezselyemgyökér (100 g/szál)
- ½ db karalábé (200 g/db)
- 150 g zöldborsó
- 100 g tejföl
- 1 ek finomliszt
- 100 ml habtejszín
A vajas galuskához
- 1 db tojás
- 1 tk vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet só
- 150 g finomliszt
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 400 g pecsenyekacsamell-filé
- 1 ek kacsazsír
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 mk paradicsompüré
- só
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 db citrom
- 1 csokor tárkony
- 1 ½ l szárnyasalaplé
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál petrezselyemgyökér (100 g/szál)
- ½ db karalábé (200 g/db)
- 150 g zöldborsó
- 100 g tejföl
- 1 ek finomliszt
- 100 ml habtejszín
A vajas galuskához
- 1 db tojás
- 1 tk vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet só
- 150 g finomliszt
A kacsamellről lehúzzuk a bőrt, és egy lábasban, alacsony hőmérsékleten kipirítjuk a zsírját a kacsazsíron. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a finomra vágott vöröshagyma, ezzel is lepirítjuk, majd rátesszük a paradicsompürét, és a 2 cm-esre felkockázott kacsahúst. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját és rádobjuk az aprított tárkonyt is.
Felöntjük az alaplé negyedével, és így pároljuk tovább. Amikor már félig puha a hús, a bőrt kiszedjük, és a kacsakockákra szórjuk a 1,5 x 3 cm-es hasábokra felvágott zöldségeket, valamint a zöldborsót. Felöntjük a maradék alaplével, majd puhára főzzük a zöldségeket. Ízesítjük a citrom levével, hozzáadjuk a tejfölből, lisztből és kb. 100 ml vízből kikevert habarást, és kiforraljuk. Végül mehet hozzá a tejszín is.
A galuskához a tojást összekeverjük a lágy vajjal, az aprított petrezselyemmel, a sóval és kb. 50 ml vízzel, és a liszthez keverjük. A tésztát a levesbe szaggatjuk, néhány perc alatt készre főzzük, aztán tálalhatunk is.
- Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a tárkonyos kacsaraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tárkonyos leves:
Joghurtos-tárkonyos karalábéleves fokhagymás krutonnal