Hozzávalók
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 db sárgarépa
- olívaolaj
- só, bors
- kakukkfű (friss vagy szárított)
- 500 ml víz
- 300 g főtt gesztenye
- 100 ml tejszín
A tél sztárja: gesztenyekrémleves
Hozzávalók
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 db sárgarépa
- olívaolaj
- só, bors
- kakukkfű (friss vagy szárított)
- 500 ml víz
- 300 g főtt gesztenye
- 100 ml tejszín
A megtisztított hagymát és a répát apróra vágjuk és kevés olívaolajon egy lábasban üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és pár perc után felöntjük a vízzel, beledobáljuk a főtt gesztenyét és kb. 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer felforraljuk és végül botmixerrel pürésítjük.