Hirdetés
Hirdetés

Így készül a PHO leves!

A vietnámi pho a világ egyik legnépszerűbb levese lett és hála a gasztroforrdalomnak, már Budapesten is tudunk igazán finom példányokat kóstolni. Na, ennél közhelyesebb mondatot valószínűleg nem lehetne leírni erről a levesről, de egy biztos: ez a kaja a finoman illatozó fűszerektől, a rizstésztától, a limetól, a chilitől lesz a világ legjobb húslevese, amit egyszer az életben tényleg mindenkinek muszáj kipróbálni. Ilyenkor tavasszal ráadásul elemi igényünkké válik az a frissesség, valamint illat és ízkavalkád, amit ez a leves magában hordoz, így mindenkit csak arra tudunk buzdítani, hogy tesztelje ezt az autentikus, csirkés verziót!
Hirdetés

Hozzávalók 

  • 4 liter víz
  • 2 db egész szerecsendió
  • 5-6 db csillaganizs
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 rúd kínai fahéj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 csirke farhát
  • 1 egész csirkemell
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 csomag pho tészta
  • 1 csokor friss koriander
  • 5-6 szál újhagyma
  • 1 db lime
  • Babcsira (opcionális)
  • 1 chilipaprika (opcionális)
  • Siracha
  • Chili szósz (zöld kupakos)

Egy nagy lábasban felrakjuk főni a vizet. Egy kisebb edényben olaj nélkül jó alaposan lepirítjuk a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, gyömbér, kínai fahéj) és az egész vöröshagymát. Mikor a fűszerek és a hagyma jól lepirultak, átdobjuk őket a forrásban lévő vízbe. Hozzáadjuk a csirkefarhátakat, a csirkemellet, és a tisztított fokhagymagerezdeket, majd 1,5 órán át főzzük. A főzési idő letelte után leszedegetjük a keletkezett habot a leves tetejéről, majd sózzuk, és hozzáadjuk a halszószt. A levesből kiszedegetjük a főtt csirkét és evőpálcika (vagy villa) segítségével kisebb darabokra szedjük szét a húst. Egy kisebb lábasban vizet forralunk és belerakjuk főni a tésztát. Felaprítjuk a friss korianderzöldet, az újhagymát és pár szelet lime-ot vágunk. Leszűrjük a tésztánkat, majd előkapunk egy nagy, mély tányért és belerakunk egy adagot a tésztából és a húsból. Erre kerül először egy nagy csipetnyi babcsíra, vágott koriander, újhagyma, karikákra vágott chilipaprika, majd egy nagy adag a levesből. Pár csepp siracha és chili szószt adunk hozzá és a limeszeletekkel díszítjük.

Fotó: Fördős Peti

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások