A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 12 db karalábé
A töltelékhez:
- 250 g darált pulyka
- só, bors
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma
- 1 db kisebb sárgarépa
- 2 ek olaj
- 400 g főtt rizs
A főzelékhez:
- 1 fej kisebb hagyma
- 50 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml tejszín
- 1 tk cukor
- víz
- 2 ek keményítő
Töltött karalábé
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 12 db karalábé
A töltelékhez:
- 250 g darált pulyka
- só, bors
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma
- 1 db kisebb sárgarépa
- 2 ek olaj
- 400 g főtt rizs
A főzelékhez:
- 1 fej kisebb hagyma
- 50 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml tejszín
- 1 tk cukor
- víz
- 2 ek keményítő
A töltött karalábé töltelékéhez mindent jó alaposan összekeverünk és megtöltünk vele 8 kivájt karalábét. Egy tepsibe tesszük őket és annyi vizet öntünk alá, hogy még a tölteléket ne érje el. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk. A vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a 8 karalábéból kivájt gombócokat, majd a megmaradt 4 karalábét kockákra vágva, sózzuk, borsozzuk. Hozzászórjuk a cukrot, a petrezselymet és a párolás után felöntjük a sütésből megmaradt vízzel. Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a kevés vízben kikevert keményítőt. Összeforraljuk és tálaláskor a főzelékre ültetjük a karalábékat.