Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (nagyobb)
- 2 tk sűrített paradicsom
- 250 g vöröslencse
- 1 mk chilipehely
- 1 csipet fahéj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1.8 l alaplé
- 1 csokor friss menta (kisebb)
- pár csepp citromlé
A díszítéshez (ízlés szerint)
- olívaolaj
- chilipehely
- friss menta
Török vöröslencse-krémleves
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (nagyobb)
- 2 tk sűrített paradicsom
- 250 g vöröslencse
- 1 mk chilipehely
- 1 csipet fahéj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1.8 l alaplé
- 1 csokor friss menta (kisebb)
- pár csepp citromlé
A díszítéshez (ízlés szerint)
- olívaolaj
- chilipehely
- friss menta
Az olajon egy nagy lábasban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet rá a kis kockákra vágott répa is. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és kicsit lepirítjuk. Belekeverjük a lencsét, majd megszórjuk a menta kivételével az összes fűszerrel. Elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a lencse meg nem puhul.
Belerakjuk a mentát, az egészet leturmixoljuk, pár csepp citromlével ízesítjük, és visszarakjuk egyet forrni. Chilipehellyel és friss mentával díszítjük.
Ha tetszett a török vöröslencse-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!