Hozzávalók
A leveshez:
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 300 g csiperkegomba
- só, bors
- 3 csipet szárított bazsalikom
- 600 ml víz
- 150 ml tejszín
- 2 - 3 tk citromlé
A sajtrudakhoz:
- 1 ½ csomag chips
- 2 db tojás
- só, bors
- liszt
- 150 g cheddar sajt rudakra vágva
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A leveshez:
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 300 g csiperkegomba
- só, bors
- 3 csipet szárított bazsalikom
- 600 ml víz
- 150 ml tejszín
- 2 - 3 tk citromlé
A sajtrudakhoz:
- 1 ½ csomag chips
- 2 db tojás
- só, bors
- liszt
- 150 g cheddar sajt rudakra vágva
- bő olaj a sütéshez
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a vékony karikákra vágott sárgarépát és a szeletekre vágott gombát. Kicsit ezeket is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal, felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd citromlével ízesítjük.
A chipset aprítóval vagy mozsárban alaposan lezúzzuk. A panírozáshoz a tojásokat kevés sóval és borssal lazán felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd tojásba, végül a chipsmorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és a morzsába, hogy sülés közben ne folyjon ki a sajt. Bő, forró olajban, aranybarnára sütjük a sajtrudakat és a gombakrémlevessel tálaljuk.