Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 db zellergumó (400 g/db)
- 1 fej karfiol (500 g/fej)
- só, bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 125 g krémsajt
A tálaláshoz
- 10 - 12 db tortilla chips
- 1 ek chiliolaj
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 db zellergumó (400 g/db)
- 1 fej karfiol (500 g/fej)
- só, bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 125 g krémsajt
A tálaláshoz
- 10 - 12 db tortilla chips
- 1 ek chiliolaj
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd finimra vágjuk. Egy nagy lábast közepes lángon felmelegítünk az olajjal, beletesszük a vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pár percig pároljuk.
Közben előkészítjük a zellert és a karfiolt. A zellert alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd 1×1 cm-es kockára vágjuk. A karfiol rózsáit leszedjük a szárról, és felaprítjuk. Amikor a vöröshagyma és a fokhagyma megpirult, a zellert és a karfiolt is a lábasba dobjuk. Néhány percig együtt pároljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel, majd hagyjuk felforrni, és kb. 25 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a levest a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután botmixert vagy turmixgépet használunk a leves pépesítéséhez. Hozzáadjuk a szerecsendiót is ízlés szerint, összeturmixoljuk, majd belekeverjük a krémsajtot, és jöhet egy újabb zúzás. Egyet forralunk a levesen, és a kedvenc levesbetétünkkel vagy akár tortillachipsszel is tálalhatjuk. Ha szeretitek a pikáns ízeket, kevés chiliolajat is rakhattok rá.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a zelleres karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ezeket a krémleveseket imádni fogjátok, ha ti is sűrűn szeretitek!
Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti