Hozzávalók
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- ½ db citrom leve
- 150 g cukor
- 250 g zöld alma
- 500 g egres
- 200 ml tejföl
- 3 ek liszt
- 200 ml tejszín
- 2 l víz
Zöld almás egresleves
Hozzávalók
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- ½ db citrom leve
- 150 g cukor
- 250 g zöld alma
- 500 g egres
- 200 ml tejföl
- 3 ek liszt
- 200 ml tejszín
- 2 l víz
Kb 200 ml vizet felforralunk a fahéjjal és a szegfűszeggel, 15 percig forraljuk, majd leszűrjük. Közben a maradék vizet felforraljuk a citromlével és a cukorral.
Az almákat akkorára kockázzuk, mint az egresek, majd mehetnek a cukros-citromos vízbe. Hozzáadjuk a fűszeres vizet és az egrest. A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel csomómentesre keverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a leveshez. 5 percig forraljuk, majd a tejszínt is beleöntjük. Kihűtjük, és hűtőben tároljuk.