Hozzávalók
A tésztához
- 500 burgonya
- 160 g liszt
- 1 csokor medvehagyma (100 g)
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 30 g zsír
- 1 db tojás
A pirításhoz
- 3 ek vaj
- 2 ek olaj
A tálaláshoz
- 3 - 4 ek tejföl
- frissen őrölt bors
Medvehagymás nudli
Hozzávalók
A tésztához
- 500 burgonya
- 160 g liszt
- 1 csokor medvehagyma (100 g)
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 30 g zsír
- 1 db tojás
A pirításhoz
- 3 ek vaj
- 2 ek olaj
A tálaláshoz
- 3 - 4 ek tejföl
- frissen őrölt bors
A medvehagymás nudli elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, belekeverjük a lisztet, az apróra vágott medvehagymát, a sót, a búzadarát, a zsírt és a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.
Kis, henger alakú nudlikat formázunk belőle, és gyöngyöző, enyhén sós vízben kifőzzük a nudlikat. Mikor feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzzük őket, majd kiszedjük egy tálba. Egy serpenyőben összemelegítjük az olajat és a vajat, majd ebben pirítjuk körbe a nudlikat. Tányérokba szedjük, és 1-1 nagy kanál tejföllel és kevés borssal megszórva tálaljuk.
Előkészítés: 40 perc
Elkészítés: 30 perc
Összesen: 70 perc
Ha tetszett a medvehagymás nudli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több medvehagymás kaja:
Medvehagymás-sajtos csiga
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Olasz húsgombócleves medvehagymával