Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 40 g parasztkolbász
- 2 db burgonya
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db tojás
- só, bors
- majoránna
A leglaktatóbb parasztreggeli
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 40 g parasztkolbász
- 2 db burgonya
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db tojás
- só, bors
- majoránna
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, és az olajon magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor színt kap, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, 2 perc elteltével pedig a szeletekre vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott kolbászt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés friss majorannát dobhatunk mellé, ha épp van. Kevés sóval felverjük a tojásokat, ráborítjuk a serpenyőben piruló cuccokra, és gyors mozdulatokkal helyrerázunk mindent a serpenyőben és már majdnem kész is a parasztreggeli.
A lényeg, hogy a tojás lazán ölelje körbe az összes többi hozzávalót. Ha a tojás sülni kezd a serpenyő oldalánál, az egészet bedobjuk a sütőbe, épp csak addig, míg a tojás szépen megszilárdul, és kissé megemelkedik. Rögtön, forrón tálaljuk friss kenyérrel, kiflivel a tökéletes parasztreggeli, amit nem csak reggel ehettek.