Hirdetés

A leglaktatóbb parasztreggeli

Hozzávalók

2
főre
3 ek étolaj
40 g parasztkolbász
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 db tojás
só, bors
majoránna
Hirdetés

A leglaktatóbb parasztreggeli

Ha egy igazán kiadós reggelire vágytok, akkor a parasztreggelit nektek találták ki! És az a legjobb benne, hogy éppen ezért ebédre és vacsorára is tökéletes kaja, amit ráadásul nagyon gyorsan össze tudtok dobni. Egyszerű, laktató és finom! Kell ennél több?
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
3 ek étolaj
40 g parasztkolbász
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 db tojás
só, bors
majoránna

Fotó: Puskás Nóri

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, és az olajon magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor színt kap, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paprikát, 2 perc elteltével pedig a szeletekre vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott kolbászt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés friss majorannát dobhatunk mellé, ha épp van. Kevés sóval felverjük a tojásokat, ráborítjuk a serpenyőben piruló cuccokra, és gyors mozdulatokkal helyrerázunk mindent a serpenyőben. A lényeg, hogy a tojás lazán ölelje körbe az összes többi hozzávalót. Ha a tojás sülni kezd a serpenyő oldalánál, az egészet bedobjuk a sütőbe, épp csak addig, míg a tojás szépen megszilárdul, és kissé megemelkedik. Rögtön, forrón tálaljuk friss kenyérrel, kiflivel.

Fotó: Puskás Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások