Hozzávalók
A diós krémhez
- 200 g darált dió
- 200 ml tej
- 100 g cukor
- 1 ek mazsola
- 50 ml rum
- ½ db citrom reszelt héja
A csokiöntethez
- 500 ml víz
- 100 g cukor
- 100 g kakaópor
- 2 tk keményítő
- 20 g hideg vaj
- 50 ml rum
Az almás palacsintához
- 1 db alma megtisztítva, lereszelve
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 250 - 300 ml tej
- 1 csipet só
- 1 tk cukor
- 1 mk sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- rum
- tört dió
Hozzávalók
A diós krémhez
- 200 g darált dió
- 200 ml tej
- 100 g cukor
- 1 ek mazsola
- 50 ml rum
- ½ db citrom reszelt héja
A csokiöntethez
- 500 ml víz
- 100 g cukor
- 100 g kakaópor
- 2 tk keményítő
- 20 g hideg vaj
- 50 ml rum
Az almás palacsintához
- 1 db alma megtisztítva, lereszelve
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 250 - 300 ml tej
- 1 csipet só
- 1 tk cukor
- 1 mk sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- rum
- tört dió
A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk a rumba, kb. negyed órára. A darált diót kicsit lepirítjuk egy lábasban. Ha elkezdett illatozni, beleöntjük a tejet, a cukrot és a mazsolát (a rummal együtt). Ha kicsit összerottyant a krém, belereszeljük a citrom héját.
A csokiszószhoz a vizet a cukorral felforraljuk. Beletesszük a keményítővel elkevert kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a hideg vajat és a rumot is.
A palacsintához egy keverőtálban a hozzávalókat egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt és merőkanalanként kisütjük a palacsintákat. Ha elkészült, a palacsintákat megkenjük a diós krémmel, negyedbe hajtjuk, leöntjük csokiszósszal, meglocsoljuk egy kevés rummal, meggyújtjuk (ez a flambírozás) és dióval megszórva tálaljuk.