Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

10 - 12
palacsintához
+

A diós krémhez

200 g darált dió
200 ml tej
100 g cukor
1 ek mazsola
50 ml rum
½ db citrom reszelt héja

A csokiöntethez

500 ml víz
100 g cukor
100 g kakaópor
2 tk keményítő
20 g hideg vaj
50 ml rum

Az almás palacsintához

1 db alma megtisztítva, lereszelve
200 g liszt
2 db tojás
250 - 300 ml tej
1 csipet só
1 tk cukor
1 mk sütőpor
kevés olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

rum
tört dió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás Gundel-palacsinta, a legkirályabb retro desszert

Nektek mi villan be elsőként, ha a világ egyik legkirályabb édességéről van szó? Nekem egy retro desszert: a Gundel-palacsinta! De nehogy azt higgyétek, hogy itt megállok, mert nem: anyukám almás palacsintájával turbóztam fel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
palacsintához
+

A diós krémhez

200 g darált dió
200 ml tej
100 g cukor
1 ek mazsola
50 ml rum
½ db citrom reszelt héja

A csokiöntethez

500 ml víz
100 g cukor
100 g kakaópor
2 tk keményítő
20 g hideg vaj
50 ml rum

Az almás palacsintához

1 db alma megtisztítva, lereszelve
200 g liszt
2 db tojás
250 - 300 ml tej
1 csipet só
1 tk cukor
1 mk sütőpor
kevés olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

rum
tört dió
Bevásárlólistához adom

A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk a rumba, kb. negyed órára. A darált diót kicsit lepirítjuk egy lábasban. Ha elkezdett illatozni, beleöntjük a tejet, a cukrot és a mazsolát (a rummal együtt). Ha kicsit összerottyant a krém, belereszeljük a citrom héját.

A csokiszószhoz a vizet a cukorral felforraljuk. Beletesszük a keményítővel elkevert kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a hideg vajat és a rumot is.

A palacsintához egy keverőtálban a hozzávalókat egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt és merőkanalanként kisütjük a palacsintákat. Ha elkészült, a palacsintákat megkenjük a diós krémmel, negyedbe hajtjuk, leöntjük csokiszósszal, meglocsoljuk egy kevés rummal, meggyújtjuk (ez a flambírozás) és dióval megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások