
Vega
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- só
- 1 fej lilahagyma (100 g/fej)
- 150 g ricotta
- 100 g tejföl
- 2 tk fokhagyma por
- őrölt bors
- 1 db citrom
- 2 db bagett
- 2 ek olívaolaj
- ½ csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- só
- 1 fej lilahagyma (100 g/fej)
- 150 g ricotta
- 100 g tejföl
- 2 tk fokhagyma por
- őrölt bors
- 1 db citrom
- 2 db bagett
- 2 ek olívaolaj
- ½ csokor friss bazsalikom
A citromos-cukkinis ricottakrémhez a cukkinit lereszeljük egy tálba, majd besózzuk és 5-10 percig hagyjuk állni. Közben apróra felvágjuk a lila hagymát, majd elkeverjük a ricottával és a tejföllel. Ezután mehet bele a fokhagyma-granulátum, bors, a citrom leve, valamint lereszelt héja és az apróra vágott bazsalikom.
A bagetteket ferdén felszeleteljük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a bagettszeleteket. Míg pirulnak a bagettek, a ricottás krémhez mehet a reszelt cukkini, amit kinyomkodunk, mielőtt beletesszük. Alaposan elkeverjük és mehetnek is a még forró bagettszeletekre. Friss bazsalikomlevéllel megextrázva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a bruschetta citromos-cukkinis ricottakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
