Hirdetés

Csokis zabkása karamellizált banánnal

Hirdetés

Csokis zabkása karamellizált banánnal

Hirdetés

A zabkásában az a szuper, hogy rengeteg féle módon variálható, ráadásul gyorsan összedobható reggelire és még egészséges is. Pakolhattok bele friss vagy aszalt gyümölcsöket, magokat, csokit, nagyjából bármit ami szimpi nektek és imádtok!

Hozzávalók (2 személyre)

A zabkásához:

  • 2 db banán
  • 180 g zabpehely
  • 1 nagy ek holland kakaópor
  • 200 ml víz
  • 180 ml tej
  • 4 ek méz

A karamellizált banánhoz:

  • 1 db banán
  • 2 ek cukor

A tetejére:

  • egy marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
  • csokipasztilla (vagy darabolt csoki)

A zabkásához a banánokat egy villával pépesre törjük és egy lábasba rakjuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaóport, a vizet, a tejet és a mézet. Az egészet közepes lángon elkezdjük összemelegíteni és kb. 8-10 percig főzzük. A magvakat kicsit összevágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. A karamellizált banánhoz a banánt hosszában 3-4 felé vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a cukrot és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, belerakjuk a banánszeleteket és 1-2 percig karamellizáljuk mindkét oldalukat. A zabkását a banánnal és a pirított magokkal együtt tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások