A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g csirkecomb filé (felső)
- 5 - 6 ek étolaj
- 200 g fagyasztott borsó
- 250 g rizs
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 100 g trappista
- 50 g vaj
- 1 alaplé zselé (900-1000 ml víz)
- kis csokor petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g csirkecomb filé (felső)
- 5 - 6 ek étolaj
- 200 g fagyasztott borsó
- 250 g rizs
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 100 g trappista
- 50 g vaj
- 1 alaplé zselé (900-1000 ml víz)
- kis csokor petrezselyem
Az egyszerű rizottó készítésének első lépése, hogy a csíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten elkezdjük pirítani az olajon. Ezek után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-10 percig pirítjuk. Rádobjuk a rizst és 2-3 percig folytatjuk a pirítást, majd rádobjuk az alaplé zselét és elkezdjük felöntögetni apránként a vízzel és úgy főzzük, mint egy rizottót szokás. Amikor levéből egy kevés elfőtt, akkor öntünk még hozzá vizet. Mikor már a fele mennyiségű vizet elhasználtuk, akkor jöhet bele a borsó. A végén elzárjuk a hőt és hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot és finomra aprított petrezselymet.
Ha tetszett az egylábasos csirkés „rizottó” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!