Hirdetés
Hirdetés

Egylábasos pasta

Hirdetés

Munkából hazaesve nem nagyon vágyik az ember másra, mint egy kiadós pihenésre. Vacsorázni viszont kell és az mindig előnyt jelent, ha gyorsan elkészül az a valami. Hát ez az egylábasos pasta egy jó megoldás lehet, hisz nincs más dolgunk vele, mint ezt a pár hozzávalót felszeletelni, mindet egy lábasba tenni és várni 15 percet, hogy elkészüljön. Lusta vacsikra fel!

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • kevés olívaolaj
  • 1 kis rúd kolbász
  • 500 g száraztészta
  • ½ cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 2 marék reszelt parmezán
  • 5 ek passzírozott paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • só, bors
  • 8 dl forró víz

A kolbászt felkarikázzuk és egy kevés étolajon lepirítjuk, majd félretesszük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a lábasba szórjuk a száraztésztát és elhelyezzük rajta a hozzávalókat. A felvágott cukkinit, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát és az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Kanalazunk rá a passzírozott paradicsomból, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a forró vízzel. Alaposan átkeverjük és kb. 15-20 percig közepes lángon, néha kevergetve főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások