Hirdetés
Hirdetés

Ez a sült pisztráng mehet az ünnepi asztalra!

Az ünnepekkor még azok is rákattannak a halra, akik alapból annyira nem rajonganak érte. Most mutatunk egy brutál egyszerű fogást pisztrángból, ami mellé egy szuper sült édesköményes köret és egy spenótos pesztó is készült.
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

A körethez:

  • 3 édeskömény
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • só, bors

A halhoz:

  • 2 konyhakész pisztráng
  • 2 tk magos mustár
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A spenótos pesztóhoz:

  • 100 g vágott mandula
  • ½ csokor petrezselyem
  • 1 nagy marék spenót
  • só, bors
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Az édesköményeket vékonyan felszeleteljük, egy tepsibe szórjuk meglocsoljuk olívaolajjal, rádobunk pár szelet citromot, és keveset facsarunk rá a levéből is, sózzuk, borsozzuk és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe alulra, hogy elkezdjen megpirulni. Addig előkészítjük a halakat. A pisztrángok hasába kenünk 1-1 teáskanál magos mustárt, sózzuk, borosozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 1-1 gerezd felszeletelt fokhagymát is teszünk bele. Jöhet még egy kis friss petrezselyem majd kívülről is egy alapos sózás, borsozás és egy kis olívaolaj.

10 perc után kivesszük az édesköményeket a sütőből, kicsit félrekotorjuk a tepsin, hogy melléférjenek a halak és további 8 percig sütjük őket. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és félretesszük. A többi hozzávalót egy késes aprítógépben lezúzzuk, ha már krémes állagot kapott egy kis tálban még egy kevés olívaolajjal meglocsolva összeforgatjuk a pirult mandulával. Egy citromot félbe vágunk és egy tűzforró serpenyőben vágott felükkel lefelé megpirítjuk őket.A pisztrángok felkerülnek a sütő felső részébe, közvetlenül a grill alá és grill fokozaton még 8 percig pirítjuk őket. Tálaláskor a halra kanalazunk a pesztóból, facsarunk rá a sült citrom levéből és a sült édesköménnyel fogyasztjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások