Hozzávalók
- 5 - 6 db nagy krumpli
- 100 g vaj
- 4 - 5 ág rozmaring
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
Tuti köret: Hasselback burgonya
Hozzávalók
- 5 - 6 db nagy krumpli
- 100 g vaj
- 4 - 5 ág rozmaring
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
TIPP: ha már úgyis megsütöd a krumplit a sütőben, dobj mellé pár egész fej fokhagymát is! Krémesen finomra fognak sülni, isteni lesz egy szelet húsra vagy a krumplira kenve.
A mikróban elősütött krumplikat (800 watton 15-20 percig) egy jó éles késsel elkezdjük bevagdosni úgy, hogy az aljuknál még épp ne vágjuk át őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, amibe fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymákat, és hozzáadjuk a rozmaringot is. Az egészet elkeverjük, majd a krumplikra locsoljuk. A résekbe még rozmaringágakat szurkálunk, hogy a zöldfűszer íze minél jobban átjárja a burgonyákat, majd az egész mehet be a sütőbe 180 fokra, 20 percre.