Hirdetés

Hasselback burgonya, avagy az egyik legjobb dolog, ami egy krumplival történhet

Hirdetés

Hasselback burgonya, avagy az egyik legjobb dolog, ami egy krumplival történhet

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 5-6 nagy krumpli
  • 100 g vaj
  • 4-5 ág rozmaring
  • só, bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma

TIPP: ha már úgyis megsütöd a krumplit a sütőben, dobj mellé pár egész fej fokhagymát is! Krémesen finomra fognak sülni, isteni lesz egy szelet húsra vagy a krumplira kenve.

Fotó: Fördős Peti

A krumplikat egy jó éles késsel elkezdjük bevagdosni úgy, hogy az aljuknál még épp ne vágjuk át őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, amibe fokhagymanyomóval beletörjük a fokhagymákat, és hozzáadjuk a rozmaringot is. Az egészet elkeverjük, majd a krumplikra locsoljuk. A résekbe még rozmaringágakat szurkálunk, hogy a zöldfűszer íze minél jobban átjárja a burgonyákat, majd az egész mehet be a sütőbe 180 fokra, 20 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások