Hirdetés

Jéghidegen és forrón is isteni: íme a tökéletes almaleves almachipsz-szel

Hirdetés

Jéghidegen és forrón is isteni: íme a tökéletes almaleves almachipsz-szel

Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

A leveshez:

  • 2 ek méz
  • 4 ek barnacukor
  • 4 alma
  • ½ citrom leve
  • 1 l víz
  • 1 egész fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 100 ml tejszín
  • 1 csapott ek étkezési keményítő

Az almachipshez:

  • 1 alma
Fotó: Szilágyi Nóra

Egy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk. Átforgatjuk, hogy bevonja őket a karamell majd felöntjük a vízzel. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük a levest. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük és kevergetve újraforraljuk, majd jól lehűtjük.

Az almachipshez az almát kb. 1 mm vékonyra szeleteljük és sütőpapírral borított tepsire terítjük. 120 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások