Hirdetés

Kókuszos eperhab

Hirdetés

Kókuszos eperhab

Azon a véleményen vagyunk, hogy az epret ebben az időszakban nem lehet elég kevésszer használni. Sütöttünk belőle már rengeteg mindent, de volt, hogy salátába is belepakoltunk. Most pedig egy olyan egyszerű pohárdesszerttel készültünk, amit garantáltan mind szeretni fogtok. Nem mellesleg még laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Hirdetés

Hozzávalók (4 x 200 ml-es pohárhoz)

A keksz alaphoz:

  • 150 g zabkeksz
  • 50 g kókuszreszelék

A pohárkrémhez:

  • 500 ml kókuszkrém
  • 1 vanília rúd kikapart magja
  • 4 db lapzselatin
  • 350 g eper + 50 g a díszítéshez
  • 100 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A krémhez a kókuszkrémet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk a csomagolása hátoldalán található utasítás szerint. Az epreket feldaraboljuk, lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot és közepese lángon addig hevítjük, amíg a cukor el nem olvad. Turmixgéppel/botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és forráspontig hevítjük. Belereszeljük a citromhéjat és szobahőmérsékletűre hűtjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

A kókuszkrémet robotgéppel felverjük és beleforgatjuk a citromos eperpürét. Következhet a rétegezés: a poharak aljába öntjük a pirított kókuszos kekszmorzsát, körberakjuk vékony eperszeletekkel a poharat, beletöltjük a könnyed kókuszos gyümölcsös krémet és pár eperszemmel díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások