Hirdetés
Hirdetés

Krémsajtos tészta csirkével

Nem nagyon kell magyaráznunk, hiszen már mindenki jól tudja, hogy mennyire odavagyunk a 10 perces tésztákért. Most ismét egy ilyennel jövünk, pedig ez a recept már 3 brutálisan jó összetevővel van felturbózva. Vegyetek gombát, csirkét és krémsajtot és dobjátok össze életetek egyik legjobb tésztavacsoráját!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g farfalle vagy penne
  • 200 g csirkemell
  • 200 g bébicsiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 reszelésnyi szerecsendió
  • 1 nagy csipet szárított rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
  • Só, bors
Fotó: Fördős Peti

A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?