Hirdetés
Hirdetés

A legjobb paradicsomos tészta: arrabbiata penne

Nincs is jobb egy klassz kis paradicsomos tésztánál: gyors, ütősen finom és bármikor megoldást jelenthet az „úristen, mit kajáljak ma este?” kérdésre, hiszen egy kis száraztésztát és paradicsomkonzervet mindig tudunk otthon tartani. Ez most egy spéci változat, az olaszok arrabiata pennéje, amit a friss petrezselyem és a csípős chili tesz különlegessé.
Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre)

  • 25 dkg penne tészta
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 friss chili paprika
  • fél konzerv paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek reszelt parmezán
  • néhány szál petrezselyem

A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.
Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél paradicsom konzervet, villával szétnyomkodjuk az egész darabokat, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is.

A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások