Hozzávalók
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- só
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 ek pirospaprika
- víz
- 4 db csirkecombfilé
- 3 - 4 ek tejföl
- 1 kis csokor friss snidling (a díszítéshez)
Megúszós pollo di crema „rizottó”
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- só
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 ek pirospaprika
- víz
- 4 db csirkecombfilé
- 3 - 4 ek tejföl
- 1 kis csokor friss snidling (a díszítéshez)
A pollo di crema készítésekor az első lépés az, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a paradicsompürét és a pirospaprikát, és felöntjük 100-200 ml vízzel. Ha nagyjából elfőtte a vizet, újra felöntjük ugyanennyivel, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem puhul a hagyma. Ezután leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a kis kockákra vágott csirkét, felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, és 10 percet főzzük.
Közben egy edényben elkeverjük a rizst a vízzel és a sóval, és mikróban megpuhítjuk.
A tejfölt egy tálban kikeverjük 1-2 merőkanál szafttal, visszaöntjük a húsra, és ha rottyant egyet, mehet bele a rizs. Ha újra felforrt, elzárjuk, és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett az olasz paprikás csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!