Hozzávalók
- 400 g juhtúró
- 400 g félzsíros tehéntúró
- 150 g 20%-os tejföl
- 3 szál újhagyma
- 1 púpozott tk pirospaprika
- 1 tk só
- 1 csapott mk fehér bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
Mindenki kedvence: a klasszikus körözött
Hozzávalók
- 400 g juhtúró
- 400 g félzsíros tehéntúró
- 150 g 20%-os tejföl
- 3 szál újhagyma
- 1 púpozott tk pirospaprika
- 1 tk só
- 1 csapott mk fehér bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
A túrókat és a tejfölt egy tálba tesszük. A kápia paprika magjait és ereit eltávolítjuk, majd kis kockákra vágva a túróhoz tesszük. A finomra vágott petrezselymet és újhagymát is hozzáadjuk. A fokhagymákat megroppantjuk, majd kevés sóval meghintve egy kés lapjával szétnyomva pépesítjük a vágódeszkán, és ez is mehet a keverékhez. Befűszerezzük, és alaposan összekeverjük. Pirítóssal vagy vajas kiflivel tálaljuk.