Hirdetés

Nyáriasított csirkemell izgi körettel

Hirdetés

Nyáriasított csirkemell izgi körettel

Hirdetés

Köretnek általában rizst, burgonyapürét vagy sült burgonyát választ az ember, de mi van ha ezeket már nagyon unjuk? Simán használhatunk más zöldségeket is, amiket pikk-pakk lepürésítünk, ugyanolyan könnyen mint a burgonyát. A receptben zöldborsót használtunk a friss, fűszeres csirkemell mellé, ami isteni lett!

Hozzávalók 2 személyre:

a csirkéhez:

  • 500 g csirkemellfilé
  • bors
  • 1 nagy citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 ág friss oregano
  • 4-5 levél menta (apróra vágva)
  • 2 ek olaj

a zöldborsópüréhez:

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 ág kakukkfű

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, adunk hozzá reszelt citromhéjat, kakukkfüvet és oreganot. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és aranybarnára sütjük a csirkemellek mindkét oldalát.

A zöldborsópüréhez egy kisebb lábasban olajat forrósítunk, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és kissé lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, egy kevés vizet és lefedve 5-10 percig pároljuk. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és villával alaposan áttörjük, végül a csirkemellel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások