Hozzávalók
a csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 1 db nagy citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss oregano
- 4 - 5 levél menta (apróra vágva)
- 2 ek olaj
a zöldborsópüréhez
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 marék zöldborsó
- 1 ág kakukkfű
Nyáriasított csirkemell izgi körettel
Hozzávalók
a csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 1 db nagy citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss oregano
- 4 - 5 levél menta (apróra vágva)
- 2 ek olaj
a zöldborsópüréhez
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 marék zöldborsó
- 1 ág kakukkfű
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, adunk hozzá reszelt citromhéjat, kakukkfüvet és oreganot. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és aranybarnára sütjük a csirkemellek mindkét oldalát.
A zöldborsópüréhez egy kisebb lábasban olajat forrósítunk, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és kissé lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, egy kevés vizet és lefedve 5-10 percig pároljuk. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és villával alaposan áttörjük, végül a csirkemellel tálaljuk.
Ha tetszett a nyáriasított csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!