Hirdetés

OMG: burgonyapürés gofri cheddar sajttal

Hirdetés

OMG: burgonyapürés gofri cheddar sajttal

Hirdetés

A gofri egy olyan cucc, amire szerintünk lehetetlen ráunni. A sós változatait egyesek talán nem csípik annyira, mint az édeset, de ennek csak az az oka, hogy ők még nem próbálták ezt a cheddar sajtos, burgonyapürés gofrit. Jó, ez talán azért is lehet, mert most hoztuk meg hozzá a legjobb receptet, szóval próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 6-7 gofrihoz:

  • 530 g burgonyapüré (megmaradt vagy friss)
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • 55 ml tej
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 150 g vörös cheddar sajt
  • 70 g liszt
  • ½ tk sütőpor
  • 2 csipet szódabikarbóna
Fotó: Szilágyi Nóri

A burgonyapürét összekeverjük az újhagyma felaprított zöldjével. A tojásokat lazán felverjük, hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a cheddart és az egészet összekeverjük a burgonyapürével. A lisztet átkeverjük a sütőporral és szódabikarbonával és a püréhez keverjük. A gofrisütőt átkenjük kevés olajjal, majd egy-egy adag tésztát rakunk bele, lenyomjuk a tetejét és pár perc alatt megsütjük a gofrikat. Tejföllel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások