Hozzávalók
- 250 g farfalle tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 250 g koktélparadicsom
- só, bors
- 100 - 150 ml tésztafőző víz
- 1 ek zöld pesztó
- 30 g parmezán
Hozzávalók
- 250 g farfalle tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 250 g koktélparadicsom
- só, bors
- 100 - 150 ml tésztafőző víz
- 1 ek zöld pesztó
- 30 g parmezán
A paradicsomos farfalle tésztát al dentére főzzük sós vízben, közben elkészítjük a mártást. A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben megfuttatjuk az olívaolajon. Rádobjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, fakanállal kicsit megnyomkodjuk a paradicsomokat, és 2-3 percig pirítjuk.
Felöntjük a tészta főzővizével, belerakjuk a pesztót, beforraljuk, és belekeverjük a leszűrt tésztát. Végül megszórjuk parmezánnal, és a tálalás előtt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett ez a gyors recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!