Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma
- 200 g portobello, vargánya vagy csiperkegomba
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 kis csokor metélőhagyma
- 300 g csirkemell
- 1 csapott tk szárított kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek kacsa- vagy libazsír
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet fahéj
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás
Póréhagymás-csirkés pite
Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma
- 200 g portobello, vargánya vagy csiperkegomba
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 kis csokor metélőhagyma
- 300 g csirkemell
- 1 csapott tk szárított kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek kacsa- vagy libazsír
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet fahéj
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás
A téli, bekuckózós napokon a finom, forró raguk, levesek vagy sültek is jól tudnak esni, de én pitéket is szívesen eszek. Ez a csirkés pite recept nagyon könnyű, és a sütési ideje is rövid. Próbáljátok ki ti is!
A póréhagymát alaposan megmossuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon, egy kevés só, bors és az apróra vágott metélőhagyma hozzáadásával megdinszteljük őket.
A csirkemellet kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és Worcester szósszal. A hagyma és a gomba mellé rakjuk, és elkezdjük pirítani. Ha már pirul, mellékanalazzuk a zsírt, és jól lepirítjuk.
Ezután beleöntjük a habtejszínt, beleszórunk egy csipetnyi fahéjat, majd közepes lángon főzzük 15 percig. Ha elkészült, félretesszük, és hagyjuk félig kihűlni.
A csirkés-hagymás alapot pite- vagy tortaformába kanalazzuk, majd ráterítjük a tésztát, lenyomjuk vagy levagdossuk a széleit, és úgy terítjük be, hogy mindenhol befedje, majd lekenjük az egészet tojással.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Ha tetszett a póréhagymás-csirkés pite recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!