Hirdetés
Hirdetés

Ropogós édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

Hirdetés

Hozzávalók (8 db-hoz)

  • olaj a sütéshez

A tócsnihoz:

  • 500 g édesburgonya
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt

A mártogatóshoz:

  • 4 ek joghurt
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • fél citrom leve

Az édesburgonyákat meghámozzuk, megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és félretesszük pihenni.
A mártogatóshoz a joghurtba beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá egy kevés olívaolajat és belefacsarjuk a citrom levét. Az egészet alaposan összekeverjük.

Fotó: Szilágyi Nóra

A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Ízesítésként mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és a bors. Jól összedolgozzuk, majd korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások