Hozzávalók
- 400 g csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 30 ml étolaj
- 200 g tömlős sajtkrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- 180 g B minőségű rizs
Hozzávalók
- 400 g csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 30 ml étolaj
- 200 g tömlős sajtkrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- 180 g B minőségű rizs
A sajtkrémes csirkecombhoz először a combokat sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és erős lángon, oldalanként 2-3 perc alatt lepirítjuk a combokat.
A sajtkrémben elkeverjük a frissen aprított petrezselymet, a kis kockára vágott paradicsomot, a finomra vágott lila hagymát és a zúzott fokhagymát.
A lepirult combokat egy kis méretű sütőtálba tesszük, megkenjük a sajtkrémmel a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul, majd még 5 percet grillfokozaton.
A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben készre főzzük. Ha elkészült, tányérba szedjük és ezzel tálaljuk a kész csirkecombokat.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a sajtkrémes csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!