Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- só, bors
- szerecsendió
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 90 g sajt
Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- só, bors
- szerecsendió
- 50 g vaj
- 1 db tojás
- 90 g sajt
A bacont kis darabokra vágjuk és kisütjük, de vigyázzunk, hogy ne ropogósra, mert még fogjuk tovább sütni a sütőben is. A tejben elkeverjük a búzadarát, a sót, a borsot, kevés szerecsendiót, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját, és belekeverjük a bacondarabok felét.
A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is a masszába forgatjuk, majd két db olajos/olvasztott vajas/zsíros kanállal galuskákat formázunk belőle és egy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket. Megszórjuk a reszelt sajttal és a bacondarabokkal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
Ha tetszett a sajtos-baconös sült daragaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!