Hozzávalók
A galuskához
- 350 g liszt
- 1 db tojás
- 200 ml víz
- 1 púpozott tk só
A sajtos-tejfölös mártáshoz
- 2 ek olaj
- 100 g bacon
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 80 g reszelt sajt
A tálaláshoz
- snidling
Sajtos-tejfölös-baconös galuska
Hozzávalók
A galuskához
- 350 g liszt
- 1 db tojás
- 200 ml víz
- 1 púpozott tk só
A sajtos-tejfölös mártáshoz
- 2 ek olaj
- 100 g bacon
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 80 g reszelt sajt
A tálaláshoz
- snidling
Összedobjuk a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba pakoljuk, és egy fakanállal gyorsan kikeverjük. Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk. 10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután felbukkantak a víz felszínén, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd megpakoljuk a tejföllel és a reszelt sajttal. Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal, és friss snidlinggel tálaljuk.
Ha tetszett a sajtos-tejfölös-baconös galuska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!