Hozzávalók
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 8 db garnéla (kb. 300 g)
- só, bors
- 150 ml paradicsompüré (passata)
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 csipet cukor
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db bagett
Hozzávalók
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 8 db garnéla (kb. 300 g)
- só, bors
- 150 ml paradicsompüré (passata)
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 csipet cukor
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db bagett
3-4 ek olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítunk, rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a felaprított chilit, majd óvatosan megpirítjuk. Mielőtt elkezdene megbarnulni a fokhagyma, beletesszük a garnélákat, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig pirítjuk, közben megfordítjuk őket, ezután kiszedjük és félretesszük.
A fokhagymás-chilis alaphoz hozzáadjuk a paradicsompürét, ha már rotyog, felöntjük a fehérborral, kicsit elforraljuk a bort, és meghintjük a cukorral. Kb. 10 percig főzzük, ezután beleszórjuk a zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet, és addig forraljuk, míg el nem éri a kellő sűrűséget.
Belepakoljuk a félretett garnélákat, összeforgatjuk, végül meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal. A friss bagettet felszeleteljük, és indulhat a tunkolás!
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a scampi buzara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!