Hirdetés

Serpenyős sült croissant-szendvics

Hirdetés

Serpenyős sült croissant-szendvics

Hirdetés

Ez is egy olyan reggeli, amely élvezetéhez az az édes magabiztosság kell, hogy tudjuk: utána semmi dolgunk nincs, legfeljebb végigdőlni a kanapén, és újságot olvasni. Pont olyan egyszerű összedobni, mint egy szendvicset és egy rántottát, a látványa viszont fejedelmi lakomát ígér. És nem is okoz csalódást soha.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db croissant
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 szelet zsíros sajt (pl. gouda)
  • 2 db színes kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék rukola
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál tej
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt bors
  • 2-3 evőkanál reszelt sajt

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és jó intenzíven lepirítjuk rajta őket. A croissant-okat kettévágjuk, és mindegyikbe teszünk két szelet sonkát, egy adag pirult paprikát, egy kevés rukolát és egy-egy szelet sajtot, mintha egy szimpla kis szendvicset készítenénk belőle. Elrendezzük őket egy hőálló tálban úgy, hogy kényelmesen elférjenek.

Fotó: Fördős Peti

A tojásokat kissé felverjük, kikeverjük a tejjel és a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük. Az egészet beöntjük a szendvicsek alá, majd a tálat 180 fokos sütőbe tesszük, és 15−20 percig sütjük − míg a croissant-ok szép pirosak és ropogósok lesznek, az alattuk lévő tojás pedig összeáll. A sütés utolsó 5 percében az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és hagyjuk ráolvadni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások