Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 bögre rizs
- 1 bögre víz
- 8 db csiperkegomba
- 500 g darált hús
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 1 mk oregánó, kakukkfű, majoranna
- só, bors
- 3 db pritamin paprika vagy piros kaliforniai paprika
Az arrabiata szószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- só, bors
- szárított csípős paprika (ízlés szerint)
- mozzarella
Színes, töltött pritamin paprikák – arrabbiata szószban csücsülve
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 bögre rizs
- 1 bögre víz
- 8 db csiperkegomba
- 500 g darált hús
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 1 mk oregánó, kakukkfű, majoranna
- só, bors
- 3 db pritamin paprika vagy piros kaliforniai paprika
Az arrabiata szószhoz
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- só, bors
- szárított csípős paprika (ízlés szerint)
- mozzarella
A rizst azonos mennyiségű vízzel feltesszük főni és forrástól számított kb. 10 perc alatt megpároljuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk az egész gombafejeket, amiket végül feldarabolunk. Egy nagy tálba mehet a hús, a tojás, a hagymák, a fűszerek és végül a kihűlt gomba és az előfőzött rizs. A pritamin paprikákat félbe vágjuk, kicsumázzuk és megtöltjük őket a töltelékkel.
A csípős arrabiata szószhoz megpirítjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított csípős paprikával fűszerezzük. Pár percig rotyogtatjuk, majd belepakoljuk a paprikákat és letakarva, kb. 50 perc alatt megpároljuk őket. Végül tépkedünk rá egy kis mozzarellát és betoljuk még a sütőbe, hogy a sajt jól megolvadjon és kicsit megpiruljon.