Hozzávalók
- 200 g tarhonya (gépi)
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 3 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db paprika
- 1 kg friss paradicsom
Tarhonyás lecsó
Hozzávalók
- 200 g tarhonya (gépi)
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 3 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db paprika
- 1 kg friss paradicsom
A tarhonyás lecsó elkészítéséhez egy edényben szárazon megpirítjuk a tarhonyát, amíg aranybarna színt nem kap, majd kiszedjük. Ha kell, kitöröljük az edényt.
Ezután kis kockákra vágjuk a zsírszalonnát, a zsírját kipirítjuk, kiszedjük a pörcöt, és a zsiradékon elkezdjük lepirítani az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel.
Ha elfőtte a levet, beledobjuk a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk egy csipet sóval, majd ha összeesett, ismét felöntjük 200 ml vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek, majd mehet bele a tarhonya és még 300 ml víz.
Addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhul. Ha úgy ítéljük meg, adhatunk még hozzá egy kevés vizet. Tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a tarhonyás lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tarhonyás recept:
Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt
Plusz egy bónusz lecsós recept: