Hirdetés
Hirdetés

Tavaszi édesburgonya krémleves

Hirdetés

Édesburgonyát gyakorlatilag egész évben lehet kapni a piacokon, és érdemes ki is használni ezt a szuper zöldséget! Nem csak klasszikus fűszeres, forró, amolyan igazi téli levest tudunk belőle összerakni, hiszen hidegen is szuperfinom, frissítő levest készíthetünk!

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 ek vaj
  • 1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 500 g édesburgonya
  • bors
  • szerecsendió
  • 800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2 nagy ek tejföl

A fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát és az újhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és kb. 30 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Kb. 20 perc után mehet bele a tejföl, majd egy alapos pürésítés botmixerrel. Melegen is szuper, de ha hagyjuk kihűlni, úgy még tökéletesebb. Az újhagyma zöldjével, tejföllel és popcornnal díszíthetjük.

Fotó: Gerócs Balázs

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások