Hirdetés
Hirdetés

Zé-féle krémsajtos rántottás szendvics

Igen-igen, a világ egyik legegyszerűbb kajájáról beszélünk, de néha éppen ezek esnek a legjobban. Ez a rántottás szendvics pedig jobb lett, mint gondolnátok! Összedobtunk egy nagyon lágy rántottát, amibe még pakoltunk egy kis krémsajtot is, így pedig tényleg extrán krémes lett a végeredmény! Szuper napindító reggeli ötlet, vagy ha valami gyors kajára vágytok meló után, vacsira is tökéletes.
Hirdetés

Hozzávalók 2-3 személyre:

A balzsamecetes kápiapaprikához:

  • 2-3 kápiapaprika
  • só, bors
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek vaj

A rántottához:

  • 5 tojás
  • 1 nagy ek krémsajt
  • só, bors
  • 1 ek vaj

A tálaláshoz:

  • rozskenyér
  • krémsajt
Fotó: Szilágyi Nóri

A kápiapaprikát kicsumázzuk, kivágjuk az ereit és vékony csíkokra szeleteljük. Egy száraz serpenyőben pirítani kezdjük, sózzuk, borsozzuk, majd ha már picit összeesett, öntünk hozzá egy kevés balzsamecetet is. Amikor szépen lepirult, dobunk hozzá egy kis kocka vajat és jól összerázzuk. A paprikát tálra szedjük, a serpenyőt szárazra töröljük. A tojásokat feltörjük, adunk hozzá egy nagy evőkanál krémsajtot, enyhén megsózzuk. A serpenyőben felolvasztunk egy darabka vajat és ráöntjük az tojást.

Fotó: Szilágyi Nóri

Addig várunk, míg a tojás kezd kicsit összeállni, majd laza mozdulatokkal átkeverjük, hogy megsülhessen.  A kenyérszeletekre vastagon kenünk a krémsajtból, ráhalmozzuk a tojásrántottát és a tetejére pakolunk a balzsamecetes paprikából.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások