Hozzávalók
Pisztáciás habcsók (6 darabhoz)
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 tk kukoricaliszt
- 1 mk ecet
- 50 g pisztácia
Törökméz
- 200 g kristálycukor
- 50 g méz
- 100 ml víz
- 2 tk szódabikarbóna
Karácsonyi törökmogyorós-fehércsokis cookie
- 200 g vaj
- 100 g barna cukor
- 190 g liszt
- 1 db tojás
- 50 g étcsokoládé
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 marék törökmogyoró
- 2 db tábla fehércsokoládé
3 szuper ehető ajándék
Hozzávalók
Pisztáciás habcsók (6 darabhoz)
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 tk kukoricaliszt
- 1 mk ecet
- 50 g pisztácia
Törökméz
- 200 g kristálycukor
- 50 g méz
- 100 ml víz
- 2 tk szódabikarbóna
Karácsonyi törökmogyorós-fehércsokis cookie
- 200 g vaj
- 100 g barna cukor
- 190 g liszt
- 1 db tojás
- 50 g étcsokoládé
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 marék törökmogyoró
- 2 db tábla fehércsokoládé
Pisztáciás habcsók
A tojásfehérjéket robotgéppel félig felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, így verjük keményre, a végén hozzáadjuk az ecetet is. Ha fényes és kemény a hab egy spatula segítségével beleforgatjuk a kukoricalisztet és a pirított pisztáciát. Sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanál segítségével szép nagy halmokat pakolunk, és 130 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 1 óra alatt készre sütjük. Ha lejárt az idő, kitámasztjuk a sütő ajtaját és hagyjuk, hogy körülbelül 1 óra alatt teljesen kihűljenek a habcsókok.
Törökméz
A cukrot, a mézet és a vizet egy edényben összeforraljuk. Megvárjuk, hogy szép barna színe legyen, és beleszórjuk a szódabikarbónát. Levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverjük, majd egy szilikonlapra vagy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Ha kihűlt, összetördeljük vagy késsel feldaraboljuk.
Karácsonyi törökmogyorós-fehércsokis cookie
Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, és félretesszük, ez a száraz keverék. A vajat és a cukrot kikeverjük, majd beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük az egészet. Jöhet bele a felaprított étcsokoládé és több részletben a lisztes keverék. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket, és a vízgőz felett megolvasztott fehércsokiba belemártjuk az egyik felüket. Egy sütőpapírra mogyorót szórunk, a megmártott csokit ráfektetjük, így nem fog ráragadni a papírra. A maradék pirított mogyoróval megszórjuk a másik felét is, majd megvárjuk, míg rádermed a csoki.