Hozzávalók
Banános-mogyoróvajas tekercs
- 4 szelet toast kenyér
- 4 ek mogyorókrém
- 1 db banán kockákra vágva
- 1 ek vaj
- 1 db tojás
- 2 ek tej
- 2 ek porcukor
Csokis epres tekercs
- 4 szelet toast kenyér
- 4 ek tejcsoki pasztilla
- 3 db eper
- 1 ek vaj
- 1 db tojás
- 2 tk tej
- 2 ek porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
Fahéjas tekercs
- 40 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek barna cukor
- 2 tk fahéj
- 1 db tojás
- 2 ek tej
- 2 ek porcukor
3 villámgyors french toast tekercs
Hozzávalók
Banános-mogyoróvajas tekercs
- 4 szelet toast kenyér
- 4 ek mogyorókrém
- 1 db banán kockákra vágva
- 1 ek vaj
- 1 db tojás
- 2 ek tej
- 2 ek porcukor
Csokis epres tekercs
- 4 szelet toast kenyér
- 4 ek tejcsoki pasztilla
- 3 db eper
- 1 ek vaj
- 1 db tojás
- 2 tk tej
- 2 ek porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
Fahéjas tekercs
- 40 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek barna cukor
- 2 tk fahéj
- 1 db tojás
- 2 ek tej
- 2 ek porcukor
Banános-mogyorókrémes tekercs
A tojást a tejjel kissé felverjük, a banánt felkockázzuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet 1 evőkanál mogyorókrémmel, és az egyik rövidebb végébe teszünk egy sor banánt és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk porcukorral és még melegen fogyasztjuk.
Csokis epres tekercs
A tojást a tejjel kissé felverjük, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, az epreket apró kockákra vágjuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a csoki 1/4-ével és az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sor epret, majd feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk vaníliacukros porcukorral és még melegen fogyasztjuk.
Fahéjas tekercs
A szobahőmérsékletű vajat a barnacukorral és 1 teáskanál fahéjjal habosra verünk, a tojást a tejjel kissé felverjük. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a fahéjas vaj 1/4-ével és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral és még melegen fogyasztjuk.