Hirdetés

A legtutibb poharas étcsokihab

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A csokihabhoz

200 g étcsoki
2 - 3 ek porcukor
2 tojás
fél vaníliarúd
300 ml hideg habtejszín

A tetejére

pirított mandulalapok
Hirdetés

A legtutibb poharas étcsokihab

Ha valami gyors nasira vágytok, de némi eleganciát is csempésznétek bele, akkor ez a desszert tökéletes lesz a számotokra. Nagyon csokis, nagyon krémes, és szerintem már más indok nem is kell ahhoz, hogy elkészítsétek ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A csokihabhoz

200 g étcsoki
2 - 3 ek porcukor
2 tojás
fél vaníliarúd
300 ml hideg habtejszín

A tetejére

pirított mandulalapok

Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben, percenként megkevergetve, közepes fokozaton). A tojások fehérjét a cukor felével, a sárgáját a cukor másik felével (egy másik tálban), vízgőz fölött felmelegítjük, majd először a fehérjét verjük habbá, aztán a sárgáját habosítjuk ki. A hideg tejszínt is felverjük egy nagy tálban. Az olvasztott csokit lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd beleforgatjuk a tojássárgájás habot, végül a fehérjehabot. A krémet poharakba osztjuk, megszórjuk a pirított mandulával és akár azonnal meg is ehetjük, vagy hűtőben tárolhatjuk, ha kibírjuk persze. 🙂

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások