Hozzávalók
A tésztához
- 100 g vaj
- 200 g barnacukor
- 1 db tojás
- 150 g liszt
- ½ tk szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g zabpehely
- 30 g zabpehely a morzsához
A töltelékhez
- 350 g ricotta
- 50 g kristálycukor
- 40 g vaníliás cukor
- 1 db citrom héja és leve
- 2 egész tojás
- 150 ml tejszín
- 300 g friss áfonya
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g vaj
- 200 g barnacukor
- 1 db tojás
- 150 g liszt
- ½ tk szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g zabpehely
- 30 g zabpehely a morzsához
A töltelékhez
- 350 g ricotta
- 50 g kristálycukor
- 40 g vaníliás cukor
- 1 db citrom héja és leve
- 2 egész tojás
- 150 ml tejszín
- 300 g friss áfonya
A vajat a barnacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és eldolgozzuk vele. A lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót és 150 g zabpelyhet a tojásos részhez adjuk és eldolgozzuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, ahol nincs papír, ott körbekenjük vajjal. Belenyomkodjuk a tészta 2/3 részét és 180 fokon légkeveréses funkción 3-4 percig elősütjük. A ricottát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével összekeverjük, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, majd a tésztaalapra öntjük és a tetejét megszórjuk áfonyával.
A morzsához a maradék (1/3) tésztát a 30 g zabpehellyel összemorzsoljuk és az áfonya tetejére egyengetjük. 180 fokon légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük.