Hirdetés

Hozzávalók

1
20x20-as formához
+

A tésztához

100 g vaj
200 g barnacukor
1 db tojás
150 g liszt
½ tk szódabikarbóna
csipet só
150 g zabpehely
30 g zabpehely a morzsához

A töltelékhez

350 g ricotta
50 g kristálycukor
40 g vaníliás cukor
1 db citrom héja
2 egész tojás
150 ml tejszín
300 g friss áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás - ricottás zabpelyhes morzsasüti

Ha egy picit savanykás édességre vágytok, akkor bátran használjatok áfonyát. És mivel tudjuk, hogy a bogyós gyümölcsökhöz nagyon jól passzol a túró, így azt akár ricottaval is kipróbálhatjátok.  Tehát készítsétek el ezt az áfonyás, krémes, de közben meg ropogós morzsasütit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x20-as formához
+

A tésztához

100 g vaj
200 g barnacukor
1 db tojás
150 g liszt
½ tk szódabikarbóna
csipet só
150 g zabpehely
30 g zabpehely a morzsához

A töltelékhez

350 g ricotta
50 g kristálycukor
40 g vaníliás cukor
1 db citrom héja
2 egész tojás
150 ml tejszín
300 g friss áfonya
Bevásárlólistához adom

A vajat a barnacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és eldolgozzuk vele. A lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót és 150 g zabpelyhet a tojásos részhez adjuk és eldolgozzuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, ahol nincs papír, ott körbekenjük vajjal. Belenyomkodjuk a tészta 2/3 részét és 180 fokon légkeveréses funkción 3-4 percig elősütjük.A ricottát a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével összekeverjük, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, majd a tésztaalapra öntjük és a tetejét megszórjuk áfonyával.
A morzsához a maradék (1/3) tésztát a 30 g zabpehellyel összemorzsoljuk és az áfonya tetejére egyengetjük. 180 fokon légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások