Hozzávalók
- 260 g apró szemű zabpehely
- 180 g méz
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 csipet só
- 150 g friss áfonya
Áfonyás zabszelet
Hozzávalók
- 260 g apró szemű zabpehely
- 180 g méz
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 csipet só
- 150 g friss áfonya
Az áfonyás zabszelethez először kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk a zabpelyhet, a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a sót. A tepsi aljára vágunk egy sütőpapírdarabot, hogy semmiképp se ragadhasson le a tészta. A sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk a massza felét, erre rászórjuk az áfonyaszemeket, a maradék tésztát pedig rusztikusan rámorzsoljuk a süti tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, mielőtt szeletelnénk. Ez fontos, hogy jól kihűtsük, így nem fog szétesni szeleteléskor.
Tipp: Bármilyen más gyümölccsel is kipróbálhatjátok, mert málnával, eperrel vagy épp cseresznyével is nagyon finom!
Ha tetszett az áfonyás zabszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!