Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 1 ek tejföl
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
A mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 4 ek porcukor
- 1 csepp citromlé
Ajándékként is tökéletes ez a klasszikus mézes puszedli
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 1 ek tejföl
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
A mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 4 ek porcukor
- 1 csepp citromlé
A mézes puszedli sokak kedvence, de általában a boltban szerezzük be, pedig házilag sem macera megcsinálni. Egy olyan receptet hoztam, amivel garantált a tökéletes eredmény, és az egész folyamatra ráfordított idő sem lesz több egy óránál.
A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, ráöntjük a mézes vajat és összekeverjük a tésztát. Pár órára hűtőbe dobjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire legalább 2 ujjnyi távolságra rakjuk őket, mert nőni fognak sülés közben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a puszedliket.
Amikor már szép aranybarnák, ki is vehetjük a sütőből. A tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és a citromlével, még melegen átkenjük a puszedlik tetejét és kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a sütőbe.
Ha tetszett a mézes puszedli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek: