Hozzávalók
- 120 g apró szemű zabpehely
- 180 ml növényi tej
- 1 db tojás
- 60 ml almaszósz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 csipet só
- 2 db alma
- 20 g pekándió
- 60 ml juharszirup
- olajspray vagy olaj a formához
A tetejére
- 20 g pekándió
Hozzávalók
- 120 g apró szemű zabpehely
- 180 ml növényi tej
- 1 db tojás
- 60 ml almaszósz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 csipet só
- 2 db alma
- 20 g pekándió
- 60 ml juharszirup
- olajspray vagy olaj a formához
A tetejére
- 20 g pekándió
Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a növényi tejet, a tojást, az almaszószt, a sütőport, a vaníliaaromát, a fahéjat, a szerecsendiót és egy csipet sót.
Az almát apró kockákra vágjuk, felaprítjuk a pekándiót is, majd egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük őket pirítani. Meglocsoljuk a juharsziruppal, 5-6 perc alatt szépen megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a zabos muffinalaphoz. A muffinformákat kiolajozzuk, majd eloszlatjuk benne a masszánkat.
A tetejét megszórjuk aprított pekándióval, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Frissen vagy akár egy-két naposan is tökéletes reggeli, de snackként is tálalható.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen: 40-45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több zabos kaja: